TopImage_nieuws.jpg
Scanman succesvol bij UMC Utrecht
Efficiencyslag en foutenreductie bij de histologie van UMC Utrecht

 

Parlando heeft in samenwerking met het UMC Utrecht een scanstand ontwikkeld om printing-on-demand mogelijk te maken. “Voorheen werden de glaasjes een dag voor het gebruik gestickerd”aldus Nina Huls, Hoofdanalist Histologie afdeling Pathologie van het UMC Utrecht. “Hierna werden de glaasjes op nummervolgorde gelegd en op dag 2 werden de cassettes en bijbehorende glaasjes gepakt. Achterop de glaasjes werden de initialen van de snijder geschreven. Na het snijden van de coupes werden de coupes via een waterbad opgesleept.

 

Het kwam voor dat er meerdere nummers (coupes) in één waterbad lagen. Uit meldingen bleek dat er relatief veel verwisselingen waren binnen een nummer of zelfs bij totaal verschillende nummers. Daarnaast vergat men weleens zijn initialen op de glaasjes te schrijven dus was het moeilijk om te achterhalen bij wie de fout lag. Door deze foutkansen kwam er de vraag naar automatisering van deze stappen. Dit werd mogelijk gemaakt door het printing-on-demand gedeelte van de Finalist software.
“In eerste instantie had men gekozen voor handscanners. Het was de bedoeling dat deze op een houder geplaatst werden in constante scanmodus. Dit bleek bij installatie niet het geval. Men moest elk blokje manueel scannen en daarbij was de gevoeligheid van de scanner niet optimaal. Er werden meer cassettes niet gescand dan wel. Dit vertraagde het werkproces zodanig dat er naar een ander alternatief is gezocht. Parlando is gevraagd om te kijken of zij een scanner konden ontwikkelen met de volgende eisen: 1. Scannen van alle kleuren cassettes welke UMC Utrecht in gebruik had,  2. Continue scanmodus, geen manuele bediening, 3. Soort kastje/standaard waarbij het scannen wordt vergemakkelijkt”.

 


Met deze eisen is Parlando aan de slag gegaan om een scanoplossing te vervaardigen. “Het prototype zag er goed uit. Uiteindelijk is de basis van de scanner verlengt om het kiepen van de standaard tegen te gaan en is de kleur veranderd in een kleur welke wij zelf hebben uitgekozen”. Op het moment dat er groen licht gegeven werd is Parlando gestart met de productie van de definitieve modellen. In de scanmodule wordt er gebruik gemaakt van een krachtige fixed-mount reader en LED-verlichting om een 100% scangarantie te verkrijgen.

 

Naast de tijdwinst die de Parlando Scanstand oplevert wordt er ook weer een grote stap gezet in het automatiseringproces binnen de afdeling pathologi.

 

Klik hier.voor de ScanMan

 Klik KK

n_scanman.jpg n_scanman2.jpg n_scanman3.jpg